14 Aralık 2016 Çarşamba

Yufkalı Kadaayıf Sarma Nasıl Yapılır? yufkalı kadayıf sarma tarifi



YUFKALI KADAYIF SARMA

Malzemeler
Baklava yufkası
300 gr. tel kadayıf
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbetin tüm malzemesini tencereye alın, ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyin, 
1 taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin ve kenara alın.

 İlk yufkayı mutfak tezgahınıza serin ve üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. 2. yufkayı da üzerine serin ve tereyağı sürün. Kadayıftan didikleyerek yufkanın üstüne yayın. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek rulo yapın.

Fotoğraftaki gibi çok kalın olmayan neredeyse 2-3 cm kalınlığında parçalara kesin. Borcamı yağlayın, dilimleri yan yana dizin. Borcamınız dolana kadar bu işlemi sürdürün. Kalan tereyağını tatlıların üstüne gezidirin. 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Kızaran tatlılar ilk sıcağını atınca soğuk şerbeti üzerinde gezdirin, 5-6 dakika sonra tatlı ılıkken ters yüz edin. Şerbetini çekince servis tabağına alın, üzerine ceviz serperek servis yapın.

0 yorum:

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın