14 Aralık 2016 Çarşamba

Haş Haşlı Çörek Nasıl Yapılır? - Haşhaşlı Çörek Tarifi



HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler;
1 çaybardağı ılık süt
1 çaybardağı ılık su
1 çaybardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket maya
1 yumurta
un
yağlı haşhaş
HAZIRLANIŞI
Su, süt, sıvı yağ, şeker, tuz, yumurtanın akı ve mayayı yoğurma kabında güzelce karıştırın, unu azar 
azar.
 ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün, her parçayı merdane ile. 
açıp üstlerine haşhaşı sürün ve rulo yapın. Verevine olacak şekilde iki parmak genişliğinde kesin, yağlı 
kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, kalan bezeleri de aynı şekilde yapıp dizin ve üstlerine kalan.

yumurta sarısını sürüp fırına verin, üstleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın